Opskrifter og inspiration

Skal du have gæster der hjemme, så tag et kig i vores opskrift opslag, måske der er noget du kan bruge

Kartoffel – Karsesuppe med Dansk hummer

 Du skal bruge, til 4 personer

  • 2 mellemstore kartofler
  • 2 små kartofler
  • Saltvand til kogning
  • 2 små løg
  • 25 gr. Smør
  • 1 bundt brøndkarse
  • 1 stilk ramsløg (fra skoven)
  • 8 dl. Fiskefond
  • 60 gr. Smør
  • 16 skiver frisk kogt hummer
  • Salt og peber
  • 4 spsk. Flødeskum
  • 4 tsk. Fintsnittede karseblade

Skræl og skyl kartoflerne. Kog de mellemstore kartofler 15 til 20 minutter i lidt kogende saltvand. Pres dem igennem en hårsigte, mens de endnu er varme. Skær de små kartofler i regelmæssige terninger. Blancher dem ca. 2 minutter i lidt saltvand. Hæld dem i en sigte og lad vandet dryppe fra. Skær imens de pillede løg i meget tynde skiver og lad dem svitse lyse i det varme smør 1til 2 minutter. Tilsæt de afstilkede, grundig afdryppede karseblade og damp dem let under omrøring. Tilsæt fiskefonden, lad karsen koge blød i ca. 4 minutter og purer alt i en mixer. Rør de passerede kartofler grundigt i suppen. Tilsæt kartoffelterningerne. Vend smørret i. Varm hummerskiverne i suppen, smag til med salt og peber, rør flødeskummet i. Bring suppen i kog, sluk for blusset og fordel suppen i 4 kopper og pynt med karse.

Denne ret hører hjemme på Nymindegab kro

Rimmet Torsk

En grund tilbedredning

  • Et stykke Torsk filet
  • 1 Citron
  • Salt
  • Sukker

Skær Torsken i tynde skiver og mariner den med blandingen af salt, sukker og citronsaft. Stil den på Køl i 2-3 timer.

Denne opskrift kommer fra Hotel Troense

Torskerogn – Jordskok – Bakskuld.

Du skal bruge

  • Jordskokkesuppe:
  • 1 løg hakket fint
  • 2 bakskuld (fileteret)
  • ½ kg. Jordskokker (skrællet)
  • 1 liter vand kogt op med bakskuld og skind, sigtes
  • 2 dl. fløde
  • Bagt Torskerogn/Bakskuld:
  • 300 gr. torskerogn, rå
  • 30 gr. finthakket Bakskuld
  • citronsaft
  • Torskerognsflager:
  • 100 gr. Torskerogn, rå
  • 1/4 bakke karse (lille)
  • Citronsaft
  • Jordskokkechips:
  • 2 stk. Jordskokker
  • Anretning:
  • Karse
  • Fint hakket bakskuld

Jordskokkesuppe:
Løg sauteres i lidt smør. Jordskokkerne tilsættes sammen bakskuldkødet og vandet. Simre til jordskokkerne er møre, blendes. Smages til med salt og fløde.
Bagt torskerogn/bakskuld:
Torskerognen bages hel i ovnen ved 65C i 30-45 min. efter str. Rognen skrabes derefter ud og smages til med finthakket bakskulds, salt og lidt citronsaft.
Rognen smøres ud i 10 stk. af den lille rektanglet, sorte silikoneform. Bages 15-20 min. Ved 90°C, opbevares på køl.
Torskerognsflager:
Torskerognen bages hel i ovnen ved 65C i 30-45 min. efter str. Rognen skrabes derefter ud, smages til med karse, citronsaft og salt. Smøres ud på bagepapir og bages, Ca. 20 min. Ved 125°C.
Tages af bagepapiret og vendes på hovedet og tørres evt. færdig i ovnen
Jordskokkechips:
Jordskokkerne skæres i tynde strimler og friteres, ved laveste varme til de er gyldne.
Anretning:
Den bagte torskerogn anrettes i en dyb tallerken, med chips, flager, bakskuld og karse. Suppen skænkes ved bordet.

Denne opskrift kommer fra Nymindegab kro

Passionsfrugt-mousse

Du skal bruge

  • 500 gr. frugtkød fra passinsfrugter, uden kerner (kan købes færdigt som frossen passionsfrugtpüre, så bruges der ca. 140 gr. )
  • 7,5 dl. fløde
  • 4 blade husblas
  • 200 gr. italiensk marengs (100 gr. sukker og ½ dl. vand koges op. 2 æggehvider piskes stive og herefter hældes sukkerlagen forsigtigt i under piskning. Piskes i ca. 3 min.)

Fløden piskes til let skum og blandes med frugtkødet. Husblassen udblødes og smeltes og blandes i den italienske marengs mens den endnu er lun. Marengsen afkøles let og blandes herefter med fløde-blandingen. Moussen afkøles helt. Brug moussen som en del af en dessert tallerken, hvor den kugles til et "æg" med en spiseske, eller læg en lagkagebund i en springform og hæld moussen over inden den afkøles helt.

Denne dessert hører hjemme på St. Binderup kro